Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /latinica

Saopštenje OC “Jahorina”: Sve o rezultatima, o djeci jedna rečenica

Izvor: FILTER

Nakon što je javnost obaviještena da je Olimpijski centar “Jahorina” jednostrano raskinuo ugovor o besplatnom skijanju za djecu, saopštenjem su se oglasili i iz ovog centra.

Nakon Opštinske uprave Pale, na odluku Olimpijskog centra reagovao je i Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Saopštenje Olimpijskog centra “Jahorina” prenosimo u cjelosti.

“Juče je održana sjednica skupštine opštine Pale. Na istoj su izrečene brojne uvrede i neistine na račun rukovodstva Olimpijskog centra Jahorina. Na brojnim sastancima sa Upravom i Nadzornim odborom sa kojih postoje zapisnici, načelnik opštine Pale Boško Jugović je potvrdio, preuzeo na sebe i čvsto garantovao da će po svim zahtjevima za potrebe realizacije Gondole Pale-Jahorina i Sportske hale na Jahorini, odnosno investicijama koje podižu isključivo opštinu Pale postupati i riješiti. Olimpijski centar Jahorina nije ništa sam planirao i djelovao, već sve u dogovoru sa opštinama Pale i Trnovo. Svaki građanin ovih opština osjeća dobrobit od OC Jahorina. Kao što vam je poznato upravo dolaskom novog nadzornog odbora i uprave uvedeno je besplatno skijanje za djecu grada Istočno Sarajevo i regije – prvi put i ako se na Jahorini skija desetinama godina. Olimpijski centar Jahorina je svijetla tačka Republike Srpske i pozitivan primjer vrijednog rada i discipline. Olimpijski centar Jahorina je prvo javno preduzeće koje je uplatilo novac u kompezacioni fond. Predsjednik nadzornog odbora se na početku odrekao naknade u korist porodice Vuković sa Pala. Cijeli nadzorni odbor, direktor i uprava su se prošle godine odrekli naknada u korist kompezacionog fonda, snosili smo troškove mamografskih pregleda koji su bili besplatni za sve žene naše regije u Bolnici Srbija. Uložili smo ogromne napore kako bi na Jahorini doveli najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, kome je načelnik opštine javno poklonio plac 1. decembra 2019. godine a još uvijek nije riješen prenos. Dokazali se kao društveno odgovoran i pouzdan partner. Jučerašnjim nastupima pojedinci su pokazali da ne žele Olimpijski centar kao partnera. Građanima koji su oštećeni odlukom o prestanku besplatnog skijanja za djecu se izvinjavamo ali se za to moraju obratiti opštini Pale, čije akcije su prouzrokovale ovakvu odluku.

Samo ove zime, kada su otežane okolnosti i kada naši zaposleni ulažu maksimalne napore kako bi se sezona odvijala u najbezbjednijim mogućim uslovima, na Jahorini je skijalo više od 170 000 skijaša. Ukoliko računamo da je svaki od skijaša potrošio najmanje 1.000 KM kroz svoj boravak na Jahorini to je 170.000.000 KM koje su se slile na Pale od 29.11. od kada traje sezona. Ukoliko na taj iznos dodamo i uvećanje od 30% za sve neskijše koji su takođe, zahvaljujući dobroj ponudi Olimpijskog centra Jahorina, boravili na planini dobijamo iznos od 270.000.000 KM koji su se, opet kažemo slili u Opštinu Pale. I opet ne valjamo i dobijamo negativne komentare i nekorektne postupke”.

Filter 2019