Mon. May 10, 2021
ћирилица /латиница

Савчић: Потребна “мобилизација” с циљем одбране истине о рату

Извор: РТРС

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић у честитки саборцима поводом Дана бораца нагласио је да се овај дан обиљежава у условима многих напада на Републику Српску и додао да је пред Борачком организацијом наставак борбе за побољшање права свих борачких категорија.

– Дан Борачке организације обиљежавамо у условима многих напада на Републику Српску, историјско дјело наше борбе. Од завршетка рата до данас ово вријеме се карактерише удруженим нападима дијела међународне заједнице са дијелом снага из ФБиХ који за крајњи циљ имају укидање Републике Српске. Оптужују нас за агресију, етничко чишћење, ратне злочине и покушавају наметнути колективну кривицу и одговорност народа – указао је Савчић.

Он је у честитки упућеној свим општинским и градским организацијама навео да овакво стање “захтијева поновну “мобилизацију”, овај пут у одбрани истине о нашем одбрамбено-отаџбинском рату”.

Према његовим ријечима, у прошлом систему Србима је било забрањено да за рачун “виших” интереса говоре о својим жртвама због лажног братсва и јединства.

– Данас би хтјели да прихватимо сваку лаж која је изговорена од било које стране чији је циљ унитарна БиХ и лажна грађанска држава – додао је Савчић.

Он је у обраћању саборцима навео да је пред Борачком организацијом наставак борбе за побољшање права свих борачких категорија, како би борци и њихове породице добиле друштвени статус који заслужују и како би њихов допринос дат за стварање Републике Српске био адекватно вреднован.

– Увјерен сам да ћемо и у тој борби показати јединство и снагу које смо показивали од настанка Борачке организације до данас. Поштовани саборци, честитам Вам 14. фебруар, Дан Борачке организације – Дан бораца, Вама и Вашим породицама желим добро здравље, а свим општинским и градским борачким организацијама желим успјех у предстојећем раду – нагласио је Савчић.

Он је захвалио свима који су Борачкој организацији упутили честитке поводом Дана Борачке организације Републике Српске – Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, завршавајући честитку поздравом “За крст часни и слободу златну!”.

Filter 2019