Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Потписан уговор о сарадњи Културног центра и “Путујућег глумца”

Извор: СРНА

Уговор о позоришној сарадњи између Kултурног центра Источно Ново Сарајево и београдског Удружења “Путујући глумац” потписан је данас у Београду, у просторијама Представништва Републике Српске у Србији.

Циљ сарадње је реализација позоришне представе “Седми дан”, по тексту књижевника из Источног Сарајева Горана Врачара, која је настала по његовом истоименом роману.

У представи играју Јелица Kовачевић, Јелена Велковски, Предраг Васић и Александар Лазића, док ће Горан Султановић имати наснимљени монолог.

Потписници уговора су директор Kултурног центра Источно Ново Сарајево Младен Јанковић и глумица Јелица Kовачевић испред Удружења “Путујући глумац”.

Јанковић је рекао да је ово прво званично потписивање уговора о позоришној продукцији Kултурног центра Источно Сарајево и “Путујућег глумца”, те захвалио Предствништву Републике Српске и граду Источном Сарајеву на подршци.

“Ради се о првој професионално позоришној сцени коју припремамо у нашој продукцији… До сада смо имали успјешну срадњу са умјетницима из Србије, многи су учествовали у програмима, али ово је врло значајан пројеката, јер заједнички учествују умјетници из Српске и Београда”, рекао је Јанковић.

Kовачевићева је навела да ова сарадња представља културолошки велику ствар измђу Републике Српске и Србије, те да је велика част учествати у реализацији пројекта с колегама из Источног Сарајева.

Потписивању је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић који је нагласио значај културне сарадње између Српске и Србије.

“Ово је још једна активност која доприноси свему што радимо на подстицању и јачању сарадње између Српске и Србије, посебно сарадње која се односи на културу и свега што је у функцији очувања нашег националог идентитета, културе и традиције”, додао је Цициовић и изразио задовољство што је ријеч о представи по тексту Врачара, са којим Представништво има одличну сарадњу.

Сарадници на представи су Нинослав Адемовић задужен за музику, Драгица Лаушевић за костимографију, Драгана Суџук и Јана Миленковић за кореографију, и Борко Мочевић за сценографију.

Премијера представе је заказана за 15. март 2021. године у Источном Сарајеву, а након тога слиједе премијере у Народном позоришту у Београду, Српском народном позоришту у Новом Саду и Народном позоришту у Бањалуци.

Filter 2019