Mon. May 10, 2021
ћирилица /латиница

Полиција о стању безбједности у јануару

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево у јануару је било задовољавајуће, на основу свих показатеља праћења безбједносног стања. Истакнуто је ово на редовној мјесечној конференцији за медије која је одржана у сједишту Полицијске управе.

Није било тежих кривичних дјела, а забиљежен је мањи број саобраћајних незгода.

”Што се тиче јавног реда и мира, када је у питању конзумирање опојних дрога на јавном мјесту, таквих прекршаја смо евидентирали осам. У мјесецу јануару није било саобраћајних незгода са погинулим лицима”, рекао је Бранимир Шеховац, начелник ПУ Источно Сарајево.

‘Коефицијент расвјетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 62%, а укупна расвјељеност износи 84%.

“Имали смо једно кривично дјело напад полицијског службеника на подручју општине Источно Ново Сарајево гдје је против извршиоца достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу”, додао је Шеховац.

Евидентирано је једно кривично дјело непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Александар Зековић, начелник Сектора криминалистичке полиције, рекао је да је у јануару 2021. године регистровано укупно 35 кривичних дјела али да нису евидентирана кривична дјела са већим степеном друштвене опасности, те на основу свега наведеног, стање из области криминалитета, оцјењује као задовољавајуће.

“Регистровано је 30 кривичних дјела из области општег криминалитета, 4 из области привредног криминалитета и 1 из области организованог криминалитета. Поднесен је извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, док је због уживања опојних дрога на јавном мјесту издато 15 прекршајних налога.
Регистрована су четири кривична дјела из области привредног криминалитета.
Материјална штета, причињена извршењем ових кривичних дијела, износи око 733.000КМ”, навео је Зековић.

Милан Чворо, начелник Сектора полиције, истакао је да је да је највећи број прекршаја забиљежен на подручју Полицијске станице Пале и то 19 прекршаја. Слиједе Полицијска станица Источна Илиџа са 18 и Полицијска станица Источно Ново Сарајево са 11 прекршаја.

“Евидентирана су 52 нарушавања јавног реда и мира. Број евидентираних прекршаја је 60. Број пријављених лица је 54, од чега је 6 повратника у извршењу прекршаја.
Када је област бебједности саобраћаја у питању, догодила се 71 саобраћајна незгода, од чега је страдало укупно 17 лица”, рекао је Чворо.

Filter 2019