На Палама ускоро отварање грчког центра

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

Амбасадор Грчке у Босни и Херцеговини Димитриос Папандреу данас је посјетио Филозофски факултет и уручио донацију будућем грчком центру.

Историјске релације грчког и српског народа, као и дугогодишња сарадња грчке амбасаде у Босни и Херцеговини са Филозофским факултетом Универзитета у Источном Сарајеву, биће озваничени формирањем грчког центра.

Драга Мастиловић, декан Универзитета у у Источном Сарајеву, истакао је да је посјета Димитриоса од великог значаја, као и донација која је данас уручена Филозофском факултету. Донација се састоји од опреме која је неопходна за успјешно извођење наставе у грчком центру чије је отварање предвиђено у мају ове године.

”Част ми је и задовољство да кажем да је данас са нама овдје Његова Екселенција, Димитриос Папандреу, амбасадор Грчке у Босни и Херцеговини. Димитриос Папандреу, данас је донио једну донацију Филозофском факултету у Палама, која садржи књиге и опрему за грчки центар. Грчки центар ће бити мјесто у којем ће се изучавати грчки језик, историја и култура. Надам се да ћемо тада бити у прилици, ако нам епидемиолошке мјере дозволе, да центар отворимо на свечан начин”, рекао је Мастиловић.

Амбасадор Грчке у БиХ, Димитриос Папандреу, истакао је да ће сарадња наставити да се развија и на другим пољима, као што је наука, да ће бити органзоване многе свечаности поводом обиљежавања успомена и важних датума два народа.

”Грчка држава је јако захвална Универзитету у Источном Сарајеву, посебно Филозофком факултету Пале са којима смо направили изузетно добру сарадњу. И као Грк, и као грчки амбасадор у БиХ, званичио обећавам да у увијек бити уз вас и помагати у унапређивању ових односа и зближавању народа”.

Filter 2019