Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

На Одјељењу гинекологије нове услуге за пацијенте

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Прије неколико мјесеци Болница “Србија“ имала је три гинеколога. Данас их је пет, од којих су два субспецијалисти за стерилитет и фертилитет.
У Болници „Србија“ недавно је почела да ради др Данијела Петровић Попадић, гинеколог-акушер, субспецијалиста за стерилитет и фертилитет. У Болницу “Србија” дошла је из требињске болнице.

Нова болница, одлична опрема као и колеге, први су утисци који јој дају додатни мотив за рад у Источном Сарајеву.

„Постоји лијепа сарадња, слога и договор што је јако важно јер су онда и наши пацијенти задовољни, осјећају се сигурно. Морамо радити на себи како бисмо могли пружити све услуге, да уводимо нове ендоскопске операције. То је моја лична жеља, радила сам то у Требињу. Радићемо на себи како бисмо пружали што боље услуге нашим пацијентима”, поручује др Данијела Петровић Попадић.

др Данијела Петровић Попадић

Као још једну жељу, али и план рада истиче да је неопходно успоставити систем у коме жена неће лутати јер жена која има проблем са стерилитетом у једном дану у болници треба добити све информације. Од указивања на проблем до плана лијечења.

Тим љекара на Одјељењу гинекологије се проширује јер се у Болницу „Србија“ враћа и др Зорица Kопривица, такође субспецијалиста за стерилитет и фертилитет.

Небојша Шешлија, директор ове здравствене установе каже да Одјељење гинекологије сада има пет врхунских доктора. Шешлија сматра да ће се тек показати оправданост улагања у нову зграду и опрему.

„Захвални смо Влади РС на одлучности да један овакав објекат изгради на подручју Источног Сарајева. Тек ћемо видјети све бенефите јер је за све потребно вријеме. Потпуно сам сигуран да ће, како вријеме буде одмицало, Болница у Источном Сарајеву у свим сегментима правити искорак више“, каже Шешлија.

Небојша Шешлија
Filter 2019