Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Мигранти у ФБиХ починили више од 300 кривичних дјела, у Српској 12

Извор: Срна

Мигранти су на подручју Федерације БиХ (ФБиХ) у прошлој години починили 309 кривичних дјела, 119 прекршаја, а полиција је евидентирала још 1.507 инцидената које су изазвали, наводи се у информацији о стању безбједности за прошлу годину, објављеној на интернет страници Федералне управе полиције.

За разлику од ФБиХ, на подручју Републике Српске мигранти су, према евиденцијама МУП-а Републике Српске, починили 12 кривичних дјела, од којих се већина односи на кривична дјела против имовине. 

Полицијски службеници МУП-а Српске су у прошлој години поднијели 16 извјештаја Тужилаштву БиХ због почињених 16 кривичних дјела кријумчарење лица и једног кривичног дјела организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната против 29 лица (од којих је један мигрант), која су превозила 160 мигранта. 

На подручју Републике Српске у прошлој години је пронађено и евидентирано укупно 17.044 лица – миграната, док је на подручју ФБиХ, према званичним статистичким подацима Федералне управе полиције, контролисано 60.041 миграната. 

Највећи број миграната на подручју Републике Српске је неутврђеног идентитета – њих 66 одсто, те из Марока садам одсто, Пакистана 6,73 одсто и Авганистана четири одсто, наводи се у саопштењу МУП-а Српске. 

Filter 2019