Mon. May 10, 2021
ћирилица /латиница

Кoд 99 особа у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 708 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 99 особа.

Ради се о 48 мушких и 51 женских особа, од којих су девет млађе, 62 средње и 28 особа старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, 34 особе су из Бањалуке, 10 из Требиња, девет из Градишке, пет из Бијељине, по четири из Добоја и Зворника, по три из Дервенте, Лакташа, Петрова и Теслића, по двије из Билеће, Вишеграда, Лопара, Модриче, Пала, Приједора и Челинца и по једна из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Прњавора, Рогатице, Сокоца, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама старије животне доби из Бањалуке (три особе), Приједора (двије особе), и по једна особа из Сокоца, Рогатице, Зворника, Источног Новог Срајева и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41.715 случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.171 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 29.599 особа, а тестирано је укупно 192.719 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 536, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 199, а у oпштим болницама 337.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.247 особа, а надзор је завршен код 136.040 особе.

Filter 2019