Кoд 83 особе у РС потврђено присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 618 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 83 особа.

Ради се о 45 мушких и 38 женских особа, од којих су 12 млађе, 42 средње и 29 особа старије животне доби.


Према мјесту пребивалишта, 30 особa je из Бањалуке, девет из Зворника, по седам Бијељине и Лакташа, шест из Козарске Дубице, четири из Градишке, по три из Источне Илиџе и Котор Вароша, по двије из Источног Новог Сарајева, Прњавора и Теслића и по једна из Кнежева, Костајнице, Лопара, Мркоњић Града, Приједора, Фоче, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о особама  старије животне доби из Бања Луке (три особе), и по једна особа из Братунца, Шамца, Дервенте, Модриче, Невесиња, Зворника и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђенo 41.910  случајева вируса корона, а преминула је укупно 2.188 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 32.598 особа, а тестирано је укупно 193.913 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 480, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 173, а у oпштим болницама 307.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.999 особа, а надзор је завршен код 137.811 особе.

Filter 2019