Mon. May 10, 2021
ћирилица /латиница

Катић: Нема повећања стопе пореза на непокретности

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Одборници Скупштине општине Источно Ново Сарајево усвојили су Одлуку о висини пореске стопе пореза на непокретност за 2021., која је остала на истом нивоу у односу на прошлу годину.

“Имајући у виду изазове са којима су се грађани сусрели у протеклој години пандемије, пореска стопа није увећана, те остаје на истом нивоу као протекле године, 0,10%. Ми смо одлучили да она остане на истом нивоу, иако су сусједне општине знатно повећале ту стопу. Процијенили смо да за то нема потребе”, рекао је Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Усвојена је и Одлука о приступању изради Стратегије развоја општине Источно Ново Сарајево за период 2021 – 2030. година. Начелник општине је навео да ће бити формиран тим који ће се бавити привредном и друштвеном инфраструктуром, развојем и јавним услугама, инфраструктуром и животном средином.

“То је један од најбитнијих докумената који ће одредити циљеве развоја општине. Очекујем да Стратегија буде завршена до краја ове године”, навео је начелник општине.

Filter 2019