Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

Катић и Иконић потписали споразум о сарадњи

Извор: Срна/Филтер

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Kатић и начелник Спасилачке слижбе “Вулф” из Фоче Ненад Иконић потписали су данас споразум о сарадњи којим је предвиђено да општини на кориштење буду уступљена два возила – санитетско и теренско.

Kатић је истакао да ће чланови “Вулфа” дјеловати у свим тешким и ванредним ситуацијама када је становницима општине Источно Ново Сарајево потребна одређена помоћ.

“Циљ је обострана помоћ општине и клуба. Општина је ту да да одређену подршку и помоћ за само функционисање службе, а чланови Вулфа пружиће подршку у свим ситуацијама и недаћама у којима се нађу становници општине, а гдје институције не могу благовремено да реагују”, рекао је Kатић.

Он је навео да ће бити сачињен и један протокол да чланови “Вулфа” учествују у свим манифестацијама, организацијама и хуманитарним акцијама које организује општина Источно Ново Сарајево.

Kатић је најавио да ће у наредном периоду сарадњу проширити и кроз образовни дио, јер ће заједнички организовати обуку за додатни број спасилаца и инструктора како би подигли ниво људи који у датом тренутку могу да пруже помоћ општини Источно Ново Сарајево.

Иконић је захвалио Kатићу на указаном повјерењу, истакавши да су они мултифункционална служба која има највише интервенција у БиХ, те броје 80 чланова који су обучени за све врсте спасавања, од хеликоптерског, до активности на води и под водом.

“Сама чињеница да је здравство Републике Српске и цијеле регије преоптерећено, ми смо дошли до идеје да наша два возила једно санитетско и једно теренско уступимо на кориштење општини тако да имају пуну подршку спасилачке службе”, истакао је Иконић.

Он је нагласио да су активни и приправни 24 часа, односно 365 дана, и да су на позив Владе Републике Српске, односно Републичке управе цивилне заштите одмах спремни да реагују.

Filter 2019