Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Сутра прекид испоруке плина

Аутор: ФИЛТЕР

„Сарајево-гас“ а.д. Источно Сарајево обавјештава кориснике природног гаса да је од стране Оператера  транспортног система природног гаса „Гас-помет“ А.Д. Пале најављено, да ће доћи до потпуне обуставе протока и испоруке гаса у петак, 05.фебруара.

Прекид испоруке трајаће 24 сата.

“Моле се корисници који имају могућност да користе алтернативно гориво, а остали да смање потрошњу природног гаса на минимум, ради заштите дистрибутивног система природног гаса”, саопштено је из “Сарајево-гас”-а.

Како је јуче саопштено из “Гас-промета”, ријеч је о квару на гасоводу на дионици Шепак-Kаракај.

“Ми смо привремено санирали оштећење на гасоводу постављањем обујмице. Пошто се ради о отвору на завару, квар није могуће трајно санирати обујмицом и потребна је хитна санација исијецањем дијела цијеви и заваривањем”, појаснио је генерални директор “Гас-промета” Миломир Драганић.

“Не постоји гасовод на којем не долази до оваквих кварова и поправки, па чак и на гасоводима много мање старости. У нашем интересу је да прекид испоруке буде што краћи и да крајњи корисници на транспортном систему имају континуирано снадбијевање природним гасом”, напоменуо је Драганић.

Filter 2019