Источна Илиџа: Након СДС-а, ДНС тражи прекид сједнице

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Сједница Скупштине општине Источна Илиџа на којој су требали бити изабрани одборници за Скупштину града, поново је одгођена. Иако су претходна два пута одборници СДС-а тражили одгоду, данас су то учинили из клуба ДНС-а.

Како је све почело? Први, други па трећи прекид

Прва редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа почела је 25.јануара. Сједница је прекинута непосредно прије тачке о избору одборника за Скупштину града и то на захтјев клуба одборника СДС-а. Kао разлог тада су навели да је потребно утврдити да ли су поједини одборници у сукобу интереса .

Наставак сједнице заказан је и одржан 01. фебруара. По сличном сценарију из клуба одборника СДС-а поново је дошао захтјев да се сједница одгоди за седам дана. Као разлог тада је наведено додатно усаглашавања листa.

Након тог прекида, огласили су се из СНСД-а. Навели су да опструкцијама СДС покушава направити већину у новом сазиву Скупштине града Источно Сарајево.

Данас се из СДС-а нису оглашавали али су гласали за треће одгађање сједнице. Наиме, на самом почетку је Биљана Ристић, шеф клуба одборника ДНС-а, тражила да се сједница одгоди за седам дана. Тај приједлог је подржала скупштинска већина, па су се и данас одборници у сали задржали свега пар минута.

“Тражили смо одгоду за седам дана по члану 111. Правилника Скупштине општине Источна Илиџа. Тражили смо због усаглашавања наших листa за одборнике Скупштине града Источно Сарајево. ДНС жели да усагласи своје листе на нивоу града а о томе ћете знати више у наредном периоду”, рекла је Ристићева.

Владимир Ћосовић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа, коментарисао је трећи прекид сједнице.

“Јасно и гласно ћу рећи да је ово што се ради брука и срамота. Први пут је био сукоб интереса, други пут усаглашавање, трећи исто. Које усаглашавање? Зар те листе нису готове, зар их ЦИК није потврдио? Да ли хоће да купе некога? Јавно питам зашто прекидају и који је прави разлог прекида сједнице?”, рекао је Ћосовић.

Из СДС-а и ПДП-а нису имали коментар након трећег прекида прве редовне сједнице. Наставак је заказан за седам дана. Биће то 21. дан од почетка сједнице која је, подсјећамо, почела 25. јануара.

Filter 2019