Из Србије стигла вриједна опрема за Мачевалачки савез РС

Извор: Срна/ФИЛТЕР

Представници Мачевалачког савеза Србије данас су на Јахорини уручили Мачевалачком савезу Републике Српске опрему вриједну више од 10.000 евра, с циљем помоћи развоја ове вјештине у Српској.

Предсједник Мачевалачког савеза Српске Немања Вучетић захвалио је предсједнику Мачевалачког савеза Србије Дејану Руском за донацију и истакао да ова опрема представља значајну помоћ у функционисању клубова, те да ће допринијети развоју мачевања у Српској и БиХ.

“Опрема ће олакшати комплетан тренажни процес који се одвија у нашим клубовима”, рекао је Вучетић на конференцији за новинаре.

Генерални секретар Мачевалачког савеза Србије Вукашин Стошић рекао је да је опрема прикупљена у сарадњи са Свјетском мачевалачком федерацијом.

“Савез Србије је покренуо акцију и на међународним такмичењима прикупио опрему да би се помогло развоју мачевалачке вјештине”, подсјетио је Стошић.

Он је истакао да се овај савез већ неколико година труди да помогне оснивање клубова и савеза у БиХ.

“Мало је земаља Европе које немају мачевалачке савезе, а БиХ је једна од њих. Драго ми је да имамо прилику да помогнемо”, навео је Стошић.

Предсједник Мачевалачког клуба “Романија” из Источног Сарајева Маријана Петронић захвалила је Мачевалачком савезу Србије, који је препознао потребе мачевалачких клубова.

“Донација опреме је вјетар у леђа свим клубовима у Републици Српској којима ће бити лакше, а и мотив више да направе боље резултате у раду. Ово је корак даље до озваничења мачевалачког савеза БиХ, чиме ће мачеваоци овог простора изаћи из анонимности”, истакла је Петронићева.

Предсједник Мачевалачког клуба “Пале” са Пала Игор Тошић рекао је да је ријеч о веома вриједној опреми која је значајна за напредак и промоцију овог спорта на подручју Српске и БиХ.

Kонференцији и примопредаји опреме у хотелу “Термаг” на Јахорини присуствовао је и предсједник Мачевалачког клуба “Бањалука” Сења Јакшић.

Filter 2019