Fri. Jun 18, 2021
ћирилица /латиница

Званичници Српске честитали Дан бораца

Извор: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, упутила је честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим припадницима Војске Републике Српске.

Цвијановић је истакла да су, вођени идеалима слободе, правде и равноправности, припадници Војске Републике Српске са великом храброшћу и одлучношћу бранили свој народ и вјековна огњишта, саопштено је из Кабинета предсједнице Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је предсједнику Борачке организације Српске Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске 15. фебруар – Дан борца Републике Српске и Првог српског устанка.

Чубриловић је у честитки истакао да ће Народна скупштина Републике Српске наставити да доноси законска рјешења која ће на најбољи могући начин регулисати права бораца и ратних војних инвалида како би најзаслужнији за одбрану Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату своја права ријешили на најбољи могући начин и остварили боље животне услове за себе и своје породице.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је предсједнику Борачке организације Српске Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске 15. фебруар – Дан бораца Републике Српске и Првог српског устанка.

Додик је истакао да је тај датум један у низу славних датума у историји српског народа који никада нико у Републици Српској не смије да заборави, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Filter 2019