Sun. Mar 7, 2021
ћирилица /latinica

Zašto je izbor odbornika iz Istočne Ilidže za gradsku skupštinu odgođen već drugi put?

Autor: FILTER/M.K.

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža traje već sedam dana. I trajaće još najmanje toliko. Počela je 25. januara, stiglo se do 24. tačke i izbora odbornika koji će Istočnu Ilidžu predstavljati u Skupštini grada Istočno Sarajevo.

Tada je klub odbornika SDS-a zatražio odlaganje, skupštinska većina prihvatila i nastavak sjednice zakazan je za 01.februar. Kao razlog tada je navedeno da je potrebno provjeriti da li su pojedini odbornici u sukobu interesa.

Jutros je nastavak sjednice trajao dvije minute. Po istom scenariju nastavak je zakazan za sedam dana. O sukobu interesa danas ni riječi. Kao razlog navodi se usaglašavanje.

“Ponovo smo se pozvali na član 111. Poslovnika. Kao šef kluba odbornika SDS-a tražio sam odgodu od sedam dana zbog usaglašavanja naših lista a podnijeli smo ih više”, rekao je Goran Šehovac, šef kluba odborniak SDS-a.

Sa druge strane, opozicija u Skupštini opštine Istočna Ilidža poteze pozicije smatra neozbiljnim.

“Prave lakrdiju, bahato se ponašaju. Hoće da dobiju na vremenu da probaju kupiti nekog odbornika za Skupštinu grada. Mislim da u tome neće uspjeti ali vrijeme će pokazati. Strašno je na koji način se ponašaju odbornici SDS-a i PDP-a”, rekao je Vladimir Ćosović, šef kluba odbornika SNSD-a.

Istočna Ilidža je trebala biti prva opština koja će izabrati odbornike za gradsku skupštinu. Po svemu sudeći to će ipak biti Istočno Novo Sarajevo jer je sjednica ove skupštine zakazana za srijedu. Na dnevnom redu je izbor odbornika za novi saziv Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Filter 2019