Thu. May 13, 2021
ћирилица /латиница

Зашто је избор одборника из Источне Илиџе за градску скупштину одгођен већ други пут?

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Прва редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа траје већ седам дана. И трајаће још најмање толико. Почела је 25. јануара, стигло се до 24. тачке и избора одборника који ће Источну Илиџу представљати у Скупштини града Источно Сарајево.

Тада је клуб одборника СДС-а затражио одлагање, скупштинска већина прихватила и наставак сједнице заказан је за 01.фебруар. Као разлог тада је наведено да је потребно провјерити да ли су поједини одборници у сукобу интереса.

Јутрос је наставак сједнице трајао двије минуте. По истом сценарију наставак је заказан за седам дана. О сукобу интереса данас ни ријечи. Као разлог наводи се усаглашавање.

“Поново смо се позвали на члан 111. Пословника. Као шеф клуба одборника СДС-а тражио сам одгоду од седам дана због усаглашавања наших листа а поднијели смо их више”, рекао је Горан Шеховац, шеф клуба одборниак СДС-а.

Са друге стране, опозиција у Скупштини општине Источна Илиџа потезе позиције сматра неозбиљним.

“Праве лакрдију, бахато се понашају. Хоће да добију на времену да пробају купити неког одборника за Скупштину града. Мислим да у томе неће успјети али вријеме ће показати. Страшно је на који начин се понашају одборници СДС-а и ПДП-а”, рекао је Владимир Ћосовић, шеф клуба одборника СНСД-а.

Источна Илиџа је требала бити прва општина која ће изабрати одборнике за градску скупштину. По свему судећи то ће ипак бити Источно Ново Сарајево јер је сједница ове скупштине заказана за сриједу. На дневном реду је избор одборника за нови сазив Скупштине града Источно Сарајево.

Filter 2019