Fri. May 14, 2021
ћирилица /латиница

Дјеца могу бесплатно скијати на Равној планини

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Након што је ОЦ “Јахорина” отказао уговоре о бесплатном скијању за дјецу из Пала и Источног Новог Сарајева, дјеца ће бесплатно скијати на Равној планини.

Иако је ОЦ повукао одлуку, договор о бесплатном скијању на Равној планини ће бити реализован.

Данас су представници општина Пале и Источно Ново Сарајево потписали уговоре са представницима Ски центра Равна планина. Уговор предвиђа бесплатно кориштење скијалишта за дјецу основних и средњих школа из ових општина.

Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево захвалио је власнику Ски центра Равна планина на могућности да основци и средњошколци из ове општине бесплатно скијају.

“Ово је добра иницијатива и мислим да свој дјеци морамо омогућити приступ нашим планинама, да скијају, да их вежемо за планину а да немају велике финансијске издатке”, навео је Катић.

Он је раније најавио, а данас упутио званичну иницијативу ОЦ “Јахорина”, Граду Источно Сарајево и Влади РС, којом тражи да се грађанима Источног Сарајева омогуће одређене погодности при кориштењу услуга Олимпијског центра.

“Погодности морају важити за све грађане Источног Сарајева, посебно за одређене категорије као што су дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида, као и демобилисани борци. Надам се да ће се иницијатива уважити и да ће већ од наредне сезоне Јахорина бити приступачнија локалном становништву”, навео је Катић.

Дамјан Шкипина, предсједник СО Пале, рекао је да иако се у медијима појавила информација да је ОЦ Јахорина поново дозволио бесплатно скијање, у Општину није стигло званично обавјештење.

“Очекујемо да ће дјеца већ од викенда моћи да бирају да ли ће скијати овдје или на Јахорини. Надам се да је ово само почетак и да ћемо и наредне сезоне имати сличне уговоре и да ћемо малишанима омогућити да науче скијати, да заволе скијање”, рекао је Шкипина.

Он сматра да сви грађани Источног Сарајева требају имати одређене привилегије на скијалиштима у свом граду.

Вељко Голијанин, власник Ски центра Равна планина позвао је и начелнике осталих градских општина да се придруже овом пројекту, како би и остала дјеца могла бесплатно скијати.

“Позивам дјецу да дођу и викендом, како би искористила што више времена за скијање до краја сезоне”, рекао је Голијанин.

Filter 2019