Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /латиница

До сада 150.000 скијаша, попуњени смјештајни капацитети

Извор: Срна

На Јахорини је данас 77. дан скијања у сезони, а до сада је ову планину посјетило 150.000 скијаша, рекао је данас директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић.


Љеванић је истакао да су у Олимпијском центру ове године задовољни сезоном, упркос пандемији вируса корона.

“Планина је пуна. Све стазе, њих 46 километара су у функцији, тако да су одлични услови за скијање. Имамо више од 85 центиметара утабаног снијега и поред тога, систем за вјештачко осњежавање ради цијелу ноћ. Трудимо се да стазе буду припремљене”, изјавио је Љевнаић новинарима на Јахорини, напомињући да је температура на планини минус 15 степени Целзијусових.

Љевнаић је нагласио да су због добре посјећености и интересовања туриста, одлучили да Олимпијски центар ради од 8.30 часова, како би смањили гужве на инсталацијама и та одлука ће важити до краја сљедеће седмице.


Он је позвао скијаше да буду одговорни, да носе маске, како би боравак био безбрижан.

“Ми смо први ски-центар у Европи који је купио уређај за дезинфекцију кабина гондоле, увео контролне редаре, потрудио да скијаши избјегавају контакте при куповини ски-паса, а то су омогућили путем веб-шопа или на бензинским пумпама”, рекао је Љевнаић и додао да из Олимпијског центра константно апелују да туристи буду одговорни.

Љевнаић је истакао да је поносан јер нема слободног кревета на Палама, те да су сачували 2.000 радних мјеста у околностима када свако тражи модел како да сачува и спаси привреду.

“Успјели смо да сачувамо радна мјеста, а то је успјех Олимпијског центра и за све људе који зависе од нашег рада”, поручио је Љевнаић.

Олимпијски центар “Јахорина” званично је отворио зимску туристичку сезону 29. новембра прошле године, уз обогаћене садржаје и капацитете.

Filter 2019