Thu. Mar 4, 2021
ћирилица /latinica

DEMOS: Uprava Olimpijskog centra krenula u osvetnički pohod

Izvor: FILTER

Saopštenje Opštinskog odbora DEMOS Pale prenosimo u cjelosti.

“Opštinski odbor Demokratskog saveza – DEMOS Pale najoštrije osuđuje jednostrano raskidanje ugovora o besplatnom skijanju djece na Jahorini od strane Olimpijskog centra Jahorina, kojim je onemogućemo dalje sprovođenje aranžmana kojim je djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Pale uskraćena mogućnost da bez naknade koriste skijaške staze na planini.

Opštinski odbor Demokratskog saveza DEMOS Pale smatra da ovaj čin predstavlja odmazdu Olimpijskog centra građanima Pala zbog juče usvojenih zaključaka Skupštine opštine, sa čije sjednice je poručeno da Jahorina nije samo resurs nekolicine moćnika, već svih građana Republike Srpske. 

Smatramo da je uprava Olimpijskog centra krenula u osvetnički pohod, svjesna da je prošlo vrijeme njihove samovolje i bahaćenja i da ovim, a vjerujemo i nekim narednim potezima, želi Pale i Paljane predstaviti kao neprijatelje razvoja olimpijske planine.
Zaboravljaju pri tome na sve olakšice i pomoć u razvoju koju im je u proteklom periodu pružala administracija naše opštine. Zaboravljaju, između ostalog, i to da im je opštinska administracija besplatno ustupila parking prostor od kojih Olimpijski centar ubire basnoslovne prihode.

Zaboravljaju i to da im je opštinska uprava od prodaje zemljišta doznačila 1.000.000 KM, za koje nikada nije predočeno pravdanje, niti ikakav izvještaj o utrošku tih sredstava.
Sve ovo je samo mali dio onoga što se krije iza razloga za osvetu za poruku “Dosta je bilo”, koju su juče odbornici Skupštine opštine Pale jednoglasno poslali Olimpijskom centru. 

Ovoj poruci Demokratski savez – DEMOS  Pale dodaje i poruku da ne pokušavaju odbornike predstaviti kao neprijatelje razvoju, jer juče niko nije digao glas protiv ulaganja i daljeg razvoja, već protiv samovolje Olimpijskog centra.
Građanima smo dali riječ da ćemo razvoj nastaviti, ali tako da on bude usmjeren na razvoj naših opština, a ne tuđih džepova.
Opštinski odbor DEMOS-a Pale traži od Olimpijskog centra da povuče sramni čin jednostranog raskida ugovora za besplatno skijanje djece iz naše opštine, čiji očevi i djedovi su branili i odbranili našu Republiku Srpsku u ratnim zbivanjima, dok su oni koji toj djeci danas brane skijanje bili na sigurnom i daleko od Srpske. “

Filter 2019