ДЕМОС: Управа Олимпијског центра кренула у осветнички поход

Извор: ФИЛТЕР

Саопштење Општинског одбора ДЕМОС Пале преносимо у цјелости.

“Општински одбор Демократског савеза – ДЕМОС Пале најоштрије осуђује једнострано раскидање уговора о бесплатном скијању дјеце на Јахорини од стране Олимпијског центра Јахорина, којим је онемогућемо даље спровођење аранжмана којим је дјеци, ученицима основних и средњих школа са подручја општине Пале ускраћена могућност да без накнаде користе скијашке стазе на планини.

Општински одбор Демократског савеза ДЕМОС Пале сматра да овај чин представља одмазду Олимпијског центра грађанима Пала због јуче усвојених закључака Скупштине општине, са чије сједнице је поручено да Јахорина није само ресурс неколицине моћника, већ свих грађана Републике Српске. 

Сматрамо да је управа Олимпијског центра кренула у осветнички поход, свјесна да је прошло вријеме њихове самовоље и бахаћења и да овим, а вјерујемо и неким наредним потезима, жели Пале и Паљане представити као непријатеље развоја олимпијске планине.
Заборављају при томе на све олакшице и помоћ у развоју коју им је у протеклом периоду пружала администрација наше општине. Заборављају, између осталог, и то да им је општинска администрација бесплатно уступила паркинг простор од којих Олимпијски центар убире баснословне приходе.

Заборављају и то да им је општинска управа од продаје земљишта дозначила 1.000.000 КМ, за које никада није предочено правдање, нити икакав извјештај о утрошку тих средстава.
Све ово је само мали дио онога што се крије иза разлога за освету за поруку “Доста је било”, коју су јуче одборници Скупштине општине Пале једногласно послали Олимпијском центру. 

Овој поруци Демократски савез – ДЕМОС  Пале додаје и поруку да не покушавају одборнике представити као непријатеље развоју, јер јуче нико није дигао глас против улагања и даљег развоја, већ против самовоље Олимпијског центра.
Грађанима смо дали ријеч да ћемо развој наставити, али тако да он буде усмјерен на развој наших општина, а не туђих џепова.
Општински одбор ДЕМОС-а Пале тражи од Олимпијског центра да повуче срамни чин једностраног раскида уговора за бесплатно скијање дјеце из наше општине, чији очеви и дједови су бранили и одбранили нашу Републику Српску у ратним збивањима, док су они који тој дјеци данас бране скијање били на сигурном и далеко од Српске. “

Filter 2019