Wed. Feb 24, 2021
ћирилица /латиница

Вулин: Нећемо дозволити стварање новог земунског клана у Србији

Извор: Срна

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин саопштио је да је данас ухапшено 17 припадника организоване криминалне групе, коју су предводили Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић, а чији се чланови сумњиче за убиства, изнуде, отмице и диловање дрогом.

Вулин је навео да су чланови ове групе убијали, мучили, отимали и вршили најстрашнија кривична дјела “о којима је тешко причати”.

– Србија је озбиљна земља, никада више неће дозволити да се на њеној територији створи нови земунски клан –  поручио је Вулин у обраћању новинарима.

Он је захвалио припадницима МУП-а, Тужилаштва за организовани криминал и Безбједносно информативне агенције (БИА) и истакао да је ова акција резултат бројних непроспаваних ноћи.

Вулин је указао на то да је прошло само 100 дана од када је предсједник Србије Александар Вучић наложио појачану борбу против организованог криминала, те подсјетио да су Тужилаштво за организовани криминал, МУП и БИА у Србији ухапсили Дарка Елеза, који је годинама измицао правди.

Он је навео да је ријеч о великој организованој криминалној групи и да не искључује могућност да је било још кривичних дјела, те позвао грађане Србије да се обрате МУП-у ако су оштећени или знају било шта о дјеловању ове групе и пријаве то.

Функционер МУП-а Нинослав Цмолић рекао је да је ова акција планирана мјесецима и да се ова група све вријеме крила иза навијачке групе “Партизана”, али да “нису никакви навијачи већ најобичнији криминалци”.

Filter 2019