Бесплатна школа скијања за студенте

Извор: Срна

На Јахорини ће бити организована бесплатна школа скијања за око 350 студената Универзитета Источно Сарајево, договорили су се данас представници Олимпијског центра “Јахорина”, Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета.


Директор Олимпијског центра “Јахорина” Дејан Љевнаић рекао је на конференцији за новинаре да је, након сарадње са градом Источно Сарајево и свих шест општина у саставу града о бесплатном скијању за основце и средњошколце, дошао ред и на студенте.

“Ову активност радимо на иницијативу Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву, који су увијек са нама на Јахорини када је потребно јер заједно чистимо планину, радимо хуманитарне акције. Студенти ће моћи да имају бесплатну школу скијања”, истиче Љевнаић.

Он је поручио да ће Олимпијски центар обезбиједити бесплатне карте за студенте који буду похађали школу скијања, те да је то добар пут да науче да скијају јер их више од 70 одсто не скија.
Према његовим ријечима, максимум ће бити девет студената у групи са инструктором, којег ће обезбиједити Унија студената Српске.

Љевнаић је рекао да је данас 68. дан скијања на Јахорини и да тренутно раде све стазе, на којим је више од 110 центиметара утабаног снијега.

Он је позвао скијаше да дођу на планину и искористе лијепо време, те поручио да се у Центру придржавају свих препоручених епидемиолошких мјера за сузбијање вируса корона.

Предсједник Уније студената Републике Српске Стефан Слијепчевић захвалио је представницима Олимпијског центра “Јахорина” што су подржали организацију бесплатне ски-школе за студенте Универзитета у Источном Сарајеву.

“Циљ нам је да кроз ски-школу коју организујемо у сарадњи са Олимпијским центром прође 250 до 350 студената свих организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву, од Требиња до Добоја”, навео је Слијепчевић.


Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра Недељко Елек истиче да је руководство овог центра у посљедње четири године показало велику друштвену одговорност кроз бројне хуманитарне активности.

Елек је рекао да је бесплатна школа скијања за студенте комбинација лијепог и корисног.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву Урош Бјелица рекао је да Олимпијски центар “Јахорина” има слуха за студенте, излази им у сусрет и позитивно одговара на њихове приједлоге.

Бјелица је навео да велики број студената не зна да скија, те да се нада да ће ова активност постати традиционална.

Filter 2019