Ћосић: Искрено оцијенити шта нам није потребно, мијењати градски буџет

Аутор: ФИЛТЕР/М.K.

Досадашњи рад свих градских управа је био у склопу овлаштења и ништа више од тога. Мислим да морамо далеко шире посматрати и прекомпоновати градски буџет и оцијенити шта је то што нам није потребно.

Рекао је ово Љубиша Ћосић, градоначеник Источног Сарајева, гостујући у новогодишњем програму који је емитован на порталу ФИЛТЕР.

„Морамо се окренути ка људима. Морамо научити да су буџети кројени прво по мјери грађана, потом предузећа која привређују, а затим спортских клубова, невладиних организација и културних институција. Ако могућности које имамо усмјеримо овако, сигуран сам да можемо показати да Град истински води рачуна о свим људима“, рекао је Ћосић.

Спорту и култури треба више новца и Град ту мора показати да брине за те области, навео је Ћосић и додао да ће његов концепт бити потпуно другачији.

„Врхунски спортски колективи морају добити потпуну пажњу Града Источно Сарајево, науштрб неких других ставки у буџету. Иста је ствар и са културним манифестацијама“, рекао је новоизабрани градоначелник Источног Сарајева.

Ћосић је говорио о подршци привредницима и сарадњи са општинама. Разговор можете погледати од 47:25

Filter 2019