Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /латиница

Југовић: Његовати данашњи дан због будућих покољења

Извор: Срна

На Палама је поводом Дана Републике служен помен у Цркви Успења Пресвете Богородице, положени су вијенци на централни споменик погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата, а начелник општине Бошко Југовић честитао је овај празник свим грађанима.

Југовић је напоменуо да се овај дан мора његовати због будућих покољења и да се сви морају понашати на одговоран начин према Републици Српској.

Предсједник Борачке организације општине Пале Михајло Парађина рекао је новинарима да је ово један од најважнијих датума у њеној историји, када је одразом воље и жеље српског народа створена Република Српска, за коју су пале огромне жртве за слободу и православну вјеру.

Он је нагласио да је Република Српска највреднија тековина одбрамбено- отаџбинског рата и као таква је плаћена најскупљом могућом цијеном, а више од 24.000 припадника Војске Српске и Министарства унутрашњих послова уградило је своје животе у темеље Српске.

Према његовим ријечима, данас је прилика да се сви сјете тих људи који су, не жалећи себе и највредније што су имали, дали огроман допринос у стварању Републике.

Парађина је истакао да на подручју Пала има незапослено 24 дјеце погинулих бораца, те да је беспотребно да се послије 25 година од завршетка рата и 29 година од стварања Српске прича о запошљавању дјеце погинулих бораца јер она морају бити приоритет.

У име породица погинулих бораца Славка Брезо честитала је Дан Републике, те нагласила да се мора поправити статус породица погинулих бораца, инвалида и свих борачких категорија.

Помену и полагању вијенаца на централном споменику погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата присуствовале су породице погинулих бораца, савјетник српског члана и пресједавајућег Предсједништва БиХ Бошко Томић, руководство општине Пале, Борачка организација Пала, те представници Полицијске управе Источно Сарајево.

Filter 2019