Југовић: Очекујемо да ће нови парк бити завршен до Видовдана

Аутор: ФИЛТЕР/М.K.

У прошлој години започети су важни инфраструктурни пројекти у Палама. Средства за њих су обезбијеђена и наставак или завршетак тих пројеката очекује се у текућој години рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале, гостујући у Новогодишњем програму који је емитован на порталу “Филтер”.

“Важно је рећи да су средства за музеј, парк и Топлану обезбијеђена. То су кредитна средства у износу од 3 000 000 KМ. Налазе се на посебном рачуну и намјењена су искључиво за те пројекте. Убијеђен сам да ћемо до Видовдана имати завршен парк”, рекао је Југовић.

Он је подсјетио да је изградња новог дијела обданишта у завршној фази, те да је општина ове радове финансирала са 600 000 KМ. Влада РС издвојила је 200 000 KМ за приступни пут а предсједник РС 50 000 KМ за опремање вртића.

“Пале имају јасан програм подршке пронаталитетној политици. Једнократна новчана помоћ исплаћује се за рођење сваког дјетета. За прво 100 KМ, друго 250, треће и свако наредно 500 KМ. Имамо добру сарадњу са Удружењем “4+”. Свакој породици која има четворо и више дјеце, а која испуњава одређене услове, дајемо мјесечну накнаду од 120 KМ. Жеља нам је да се у Палама рађа што више дјеце и то се у задњем периоду заиста и дешава”, рекао је Југовић.

Говорио је и о опредјељењу да се додатно улаже у развој туризма у овој општни. Разговор погледајте од 01:36:32.

Filter 2019