Sun. Jan 24, 2021
ћирилица /латиница

Југовић: “Врата су отворена свима који желе да буду дио већине”

Аутор: Филтер/Д.Л.

На данашњој конститутивној сједници, одржаној у Културном центру у Палама, изабрано је руководство Скупштине општине Пале. За новог предсједника изабран је одборник СНСД-а, Дамјан Шкипина.

Шкипина је изразио захвалност свима који су подржали његову кандидатуру и истакао да ће заједно са осталим одборницима својим радом, енергијом и знањем направити  одређене искораке када је у питању функционисање општине Пале.

”Хвала свима на кандидатури и повјерењу које су ми указали. Посебно ми је драго да сам добио и један број гласова и од опозиционих одборника. У наредном раду трудићу се да уважим све добре иницијативе,  све искрене и добре приједлоге без обзира из које политичке опције они долазили.”

Шкипина  је поднио оставку на мјесто директора Студентског центра Пале и истакао да ће Влада на првој сљедећој сједници именовати вршиоца дужности  директора јавне установе Студентски центар Пале.

”Предсједник скупштине општине Пале је професионална функција. Поднио сам оставку на мјесто директора Студентског центра Пале и  данашњим именовањем почиње мој рад у Скупштини општине Пале на мјесту предсједника. ”
 
Начелник општине Пале, Бошко Југовић, честитао је новоизабраним функционерима локалног парламента и  истакао је да ће као извршна власт подржати све идеје које иду у корист грађана.

”Користим прилику да честитам новоизабраним функционерима, прије свега  предсједнику Скупштине, потпредсједнику скупштне , секретару, в.д.начелницима одјељења. Од одборника се очекује квалитетан рад и неће им бити нимало лако с обзиром на годину која је пред нама, на све што де дешавало у току 2020. Ја ћу им дати пуну подршку као извршна власт . Могу да рачунају на мене као што је било и у претходном периоду. Подржаћемо све идеје које опозиција предложи а буду у интересу грађана Општине Пале.”
 
“Наставићемо са инвестицијама које смо почели и сигурно ћемо ту сви бии усмјерени у току 2021. да се заврше те активности. Имамо обезбијеђена средства и неће бити никакве дилеме. Такође, почеће се са одређеним уштедама јер момрамо водити рачуна о свакој марки јер ће финансије бити приоритет у наредном периоду”, додао је Југовић.
 
Након оставке који је на мјесто директора КСЦ Пале поднио Мирослав Симовић, одборници су за директора именовали Марка Сикиму.
 
“Морам да кажем да ме данашња одлука Скупшине општине Пале није изненадила с обзиром да је ово већ трећа пресуда по реду у моју корист, првенствено из ралога што се мој четворогодишњи мандат примиче крају за пар мјесеци. Мислим да је ово прије свега једна практична одлука да се не би улазило у даље судске спорове. Што се тиче мог статуса, мени 31. маја ове године истиче мандат”, рекао је Сикима.
 
Скупштинску већину у Скупштини општине Пале чини 15 одборника. Ради се о одборницима СНСД-а, ДЕМОС-а, УС, СПС и НДП.

Југовић је истакао да су “врата отворена свима који желе да буду дио Скупштинке већине.” 

Filter 2019