Црвени крст донирао опрему Болници “Србија”

Аутор: ФИЛТЕР/ М.K.

Представници Црвеног крста Републике Српске уручили су вриједну донацију Болници “Србија”. Заштитна опрема намијењена је Одјељењу педијатрије, а стигао је и материјал за хируршко одјељење.

Заштитна опрема за љекаре и медицинске техничаре, компресе и пелене дио су донације Црвеног крста Републике Српске Болници „Србија“.

„Не могу рећи да нам недостаје опреме јер сваки мјесец захваљујући министарсву здравља и Институту за јавно здравство добијамо опрему. Међутим све је добродошло и сигурно ће бити адекватно искориштено“, рекао је Небојша Шешлија, директор ЈЗУ Болница “Србија”.

Донација опреме, укупне вриједности 5 000 KМ, изузетно је важна за сигурност медицинских радника и подршка њиховим свакодневним напорима, поручују из Црвеног крста.
У сарадњи са Црвеним крижом ФБиХ обезбијеђена је заштитна опрема за породилишта.

„Из сопрствених извора обезбиједили смо операциони веш за гинеколошко одјељење и дио пелена. То је наша скромна подршка раду без обзира што знамо да болница не оскудијева у томе, али ситуација се из дана у дан мијења. Никада те заштитне опреме није довољно и добро је да је има“, рекла је Сњежана Kовач, генерални секретар ЦK РС

У Болници „Србија“ тренутно је хоспитализовано 20 обиљелих од вируса корона. Три пацијента су смјештена у ковид интензивну његу. У посљедњих мјесец дана, стање је стабилније за разлику од октобра и новембра када је велики број обољелих био на болничком лијечењу.

Filter 2019