Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Хрватска пооштрила услове за прелазак границе

Извор: Танјуг

Хрватска је пооштрила услове за прелазак границе тако да ће од 15. јануара за улазак у ту земљу бити неопходан негативни тест на корона вирус и карантин у трајању од 14 дана, који може да буде скраћен на седам, ако неко сам обави PCR тестирање у овлашћеној установи и резултат буде негативан.

То је данас на конференцији за новинаре у Загребу саопштио шеф Штаба цивилне заштите, мнистар унутрашњих послова Давор Божиновић.

Објаснио је да је ријеч о новој одлуци за границу, да актуелна мјера важи до 15. јануара, као и да је нова мјера усклађена с препорукама Савјета о привременом ограничењу необавезних путовања, поготово држава у којима се шири и нови сој вируса корона.

Листу држава као саставног дијела ове одлуке направиће Хрватски завод за јавно здравље (ХЗЈЗ), а тренутно су на листи Велика Британија и Јужноафричка Република.

Божиновић је рекао и да су због повећаног броја особа које путују с циљем допремања помоћи уведена посебна правила, па ће они моћи да уђу у Хрватску на основу претходне сагласности Штаба, односно без теста.

А путницима који у Хрватску улазе због неодложних разлога, сахране, лијечења, боравак ће бити одобрен на најдуже 12 сати.

Filter 2019