Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /latinica

U Palama obilježen Savindan

Autor: Filter/D.L.

U crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Palama, upriličena je svečanost povodom obilježavanja školske slave Sveti Sava.

Zbog pandemije virusa korona, ovogodišnja svečanost obilježena je na drugačiji način, s tim da će djeca u školama proslviti ovaj dan na simboličan način prisjećajući se lika i djela Svetog Save.

Svečanosti povodom obilježavanja slave, prisustvovali su direktori OŠ ”Pale” Aleksandar Rajić i SŠC ”Pale” Nedeljko Gazivoda. Iskoristili su priliku da čestitaju krsnu slavu Sveti Sava svima koji slave. Istakli su da, iako ove godine Svetog Savu proslavljamo drugačije nego prethodnih godina, mališani će u školama obilježiti ovaj dan na časovima srpskog jezika i istorije.

Načelnik opštine Pale, Boško Jugović čestitao je slavu svima koji slave i poželio da u idućoj godini ovaj dan proslavimo u boljem zdravlju i raspoloženju.

”Ove godine, svetosavsku svečanost obilježavamo na poseban način i zahvaljujem se rukovodstvu osnovnih škola “Pale” i ”Srbija” i Srednjoškolskom centru što su zajednički izvršili lomljenje slavskog kolača u hramu u Palama. Nadamo se da će se iduće godine situacija popraviti. Koristim priliku da čestitam svim đacima i svima koji slave Svetog Savu, srećnu slavu i nadamo se u idućoj godini u boljem zdravlju, raspoloženju”, rekao je Jugović.

Filter 2019