Wed. Feb 24, 2021
ћирилица /латиница

У Палама обиљежен Савиндан

Аутор: Филтер/Д.Л.

У цркви Успења Пресвете Богородице у Палама, уприличена је свечаност поводом обиљежавања школске славе Свети Сава.

Због пандемије вируса корона, овогодишња свечаност обиљежена је на другачији начин, с тим да ће дјеца у школама прослвити овај дан на симболичан начин присјећајући се лика и дјела Светог Саве.

Свечаности поводом обиљежавања славе, присуствовали су директори ОШ ”Пале” Александар Рајић и СШЦ ”Пале” Недељко Газивода. Искористили су прилику да честитају крсну славу Свети Сава свима који славе. Истакли су да, иако ове године Светог Саву прослављамо другачије него претходних година, малишани ће у школама обиљежити овај дан на часовима српског језика и историје.

Начелник општине Пале, Бошко Југовић честитао је славу свима који славе и пожелио да у идућој години овај дан прославимо у бољем здрављу и расположењу.

”Ове године, светосавску свечаност обиљежавамо на посебан начин и захваљујем се руководству основних школа “Пале” и ”Србија” и Средњошколском центру што су заједнички извршили ломљење славског колача у храму у Палама. Надамо се да ће се идуће године ситуација поправити. Користим прилику да честитам свим ђацима и свима који славе Светог Саву, срећну славу и надамо се у идућој години у бољем здрављу, расположењу”, рекао је Југовић.

Filter 2019