У Источној Илиџи сутра избор одборника за градску скупштину

Аутор: Филтер/М.К.

Након прве редовне сједнице Скупштине општине Источна Илиџа која је заказана за понедјељак, 25. јануара, биће познати одборници који ће своју општину представљати у градском парламенту.

Биће то прва општина која ће изабрати одборнике у нови сазив Скупштине града Источно Сарајево. Иста процедура очекује у наредним данима и остале општине.

Осим избора одборника у градску скупштину, на дневном реду прве редовне сједнице СО Источна Илиџа је и Одлука о разрјешењу в.д. директора ЈЗУ ”Дом здравља” Источно Сарајево.

Пред одборницима ће се наћи и Одлука о утврђивању тржишне цијене грађевинског земљишта по зонама градског грађевинског земљишта и осталог грађевинског земљишта на подручју општине Источна Илиџа.

На дневном реду је и Одлука о утврђивању најниже почетне продајне тржишне цијене грађевинског земљишта по зонама градског грађевинског земљишта и осталог грађевинског земљишта на подручју општине Источна Илиџа.

Такође, одборници ће се изјашњавати и о висини просјечне грађевинске цијене 1 m2 корисне површине стамбеног и пословног простора, те о висини ренте (погодности) за изградњу објеката по зонама градског грађевинског земљишта на подручју општине.

Filter 2019