Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /латиница

У “државном затвору” 300 особа

Извор: Глас Српске

Сви осуђеници које је осудио или мјеру притвора одредио Суд БиХ пребачени су из казнено-поправних установа из Републике Српске и ФБиХ у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ или такозвани “државни затвор” у Источном Сарајеву.

Директор Завода Синиша Перковић потврдио је за Глас Српске да се од 30. децембра прошле године сва лица која је осудио Суд БиХ или им одредио притвор налазе у казнено-поправној институцији на чијем је челу.

– У Заводу се налазе 272 осуђена лица и 28 притвореника. Сва лица којима је казнене мјере изрекао Суд БиХ пребачена су у затвор у Источном Сарајеву – каже Перковић.

Помоћник министра правде Републике Српске за извршење кривичних санкција Перо Дуњић прецизирао је за “Глас Српске” колико осуђених лица је из затвора у Српској пребачено у тзв. “државни затвор”.

– Укупно 146 осуђених лица којима је казну изрекао Суд БиХ, а издржавали су је у казнено-поправним установа у надлежности министарства правде РС пребачено је у Завод за извршавање кривичних санкција, притвора и других мјера БиХ у Источном Сарајеву. Ријеч је о свим лицима којима је казну изрекао Суд БиХ – каже Дуњић.

Filter 2019