Усвојен план вакцинације против вируса корона

Извор: Срна

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о плану вакцинације против вируса корона у којој се наводи да су за спровођење плана задужени Институт за јавно здравство и здравствене установе.

Институт за јавно здравство Републике Српске задужује се да редовно извјештава Владу Српске о спровођењу плана.

У саопштењу из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске наводи се да вакцинација, као најефикаснија специфична мјера за спречавање појаве и ширења заразних обољења, представља значајну мјеру у глобалној борби против пандемије вируса корона.

Примарни циљ вакцинације јесте да буде смањен морбидитет и морталитет узроковани вирусом корона, те да се утиче на ограничавање ширења болести, како би се очувало функционисање здравственог система, економије, образовања и свих других аспеката друштва.

План вакцинације у Републици Српској садржи планирање и координацију кампање вакцинације, приоритетне групе за вакцинацију, управљање људским ресурсима потребним за кампању вакцинације и тренинг особља, чување и дистрибуција вакцина и припрема хладног ланца, мониторинг вакцинације, прикупљање, пријављивање и коришћење података из надзора над вирусом корона.

Filter 2019