Thu. Feb 25, 2021
ћирилица /латиница

Селектор Србије пред вратима: Стојковић за милион евра

Извор: Вечерње Новости

Kако ствари тренутно стоје, са Драганом Стојковићем је изгледа пронађено рјешење за селектора репрезентације Србије, а донедавно једина позната понуда била је годишња плата од 825.000 евра.

Нема сумње да се у додатним преговорима ФСС са легендом сума заокружила на милион евра, а сада је на Пиксију да каже посљедњу ријеч. Али, према најновијим информацијама, он је по свему судећи рекао “да”!

Преговори са легендарним фудбалером, некадашњим предсједником Савеза и Црвене звезде и тренером у Јапану и Kини, популарним Пиксијем, скоро су приведени крају и само се чекају још неке гаранције да он почетком или средином фебруара преузме посрнулу и озбиљно пољуљану фудбалску репрезентацију.

Љубиша Тумбаковић није успио на путу ка Првенству Европе, дуго ћемо сви да памтимо Шкоте и пенал драму на “Рајку Митићу”, а пошто је искусни тренер добио отказ са Теразија 35, испоставило се да нико или скоро нико не може или неће на клупу “орлова”.

Пикси је једини сакупио храбрости да каже да вјерује да може да одведе селекцију на Мундијал у Kатар 2022. године, али се усред преговора са ФС Србије испријечио највећи проблем: новац! Ипак, и то је, по свему судећи, ријешено.

Чекаћемо Драгана Стојковића до посљедњег тренутка. Жели га цијела фудбалска нација од сјевера до југа. Ове двије реченице замјеника предсједника Фудбалског савеза Марка Пантелића још одзвањају фудбалском Србијом и сва је прилика да ћемо сви да дочекамо Пиксија.

Цајтнот пред Ирце и Роналда

Шаховским језиком речено, будући селектор фудбалске репрезентације Србије је у приличном цајтноту. Kвалификације за СП у Kатару почињу 24. марта утакмицом са Републиком Ирском у Београду. Само три дана касније у госте “орловима” долазе Португал и Роналдо, а 30. марта се игра у Азербејџану.

Поглед на ова три меча у седам дана тешко да икоме прија. Ако се узме у обзир да је окупљање играча предвиђено за 22. март, дакле за два мјесеца, јасно је за списак и припреме стратегије има све мање времена.

Filter 2019