Tue. Mar 2, 2021
ћирилица /latinica

Protjerano šest migranata zbog nereda u Blažuju

Izvor: RTRS

Služba za poslove sa strancima izrekla je mjeru protjerivanja iz BiH za šest lica koja su učestvovala u neredima u prihvatnom centru u Blažuju kod Sarajeva, a riječ je o jednom državljaninu Irana, dvojici Pakistanca i trojici Avganistanaca.

Služba za poslove sa strancima je državljaninu Irana, čije ponašanje je bilo povod nereda u privremenom prihvatnom centru Blažuj, izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH u periodu od tri godine.

Inspektori Službe za poslove sa strancima su u saradnji sa pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo preduzeli mjere i radnje, te procesuirali državljanina Irana zbog nereda u Blažuju u srijedu, 20. januara, u večernjim časovima, saopšteno je iz Službe.

Državljanin Irana stavljen je pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok ne budu stečeni uslovi za njegovo udaljenje sa teritorije BiH.

U saradnji Službe za poslove sa strancima i MUP Kantona Sarajevo, prepoznato je i pronađeno još pet lica – učesnika događaja u centru u Blažuju, kojima je Služba izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka na teritoriji BiH.

Među njima su tri Avganistanca i dva Pakistanca, koji su, takođe, stavljena pod nadzor u Imigracioni centar, gdje će boraviti do udaljenja iz BiH.

Ova služba i MUP Kantona Sarajevo nastavljaju aktivnosti na identifikovanju i procesuiranju onih migranata koji su bili vođe nereda.

U neredima, koji su se dogodili u privremenom prihvatnom centru u Blažuju, među oštećenim vozilima je i jedno službeno vozilo Službe za poslove sa strancima.

Filter 2019