Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /латиница

Претресен камп Блажуј, 17 особа биће протјерано из БиХ

Извор: Срна

Полиција Кантона Сарајево и припадници Службе за послове са странцима јутрос су извршили претрес мигрантског кампа у Блажују и пронашли 17 безједносно интересантних особа које ће бити протјеране из БиХ.

У склопу оперативне акције кодног назива “Блажуј” од 5.30 до 9.00 часова 340 полицијских службеника и 13 припадника Службе за послове са странцима претресли су одређене објекте у кампу у Блажују и безбједносно интересантна лица, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Приликом претреса објеката које користе мигранти затечено је око 3.000 миграната, који су претресени с циљем тражења безбједносно интересантних лица и предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

Пронађено је 17 лица за које постоје подаци да су починиоци кривичних дјела у БиХ и земљама у окружењу, и они су предати у надлежност Службе за послове са странцима БиХ.

Ова лица пребачена су у имиграциони центар након чега ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, те изречена мјера протјеривања у земље поријекла.

“У близини претресених објеката пронађени су одбачени предмети погодни за наношење тјелесних повреда – дрвене и металне полуге, одвијачи, маказе, скалпели, кухињски ножеви”, истиче се у саопштењу.

Планске активности спроведене су по наредби Општинског суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва.

Током сукоба у митрантском кампу у Блажују прије неколико дана причињена је велика материјална штета на возилима кантоналне Управе полиције и аутомобилима које користе Међународна организација за миграције и агенције за безбједност.

Filter 2019