Sun. Feb 28, 2021
ћирилица /латиница

Пале: Прва акција добровољног даривања крви у овој години

Аутор: Филтер/ В.Ч.

Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије организује акцију даривања крви у Палама.

Акција је почела у 9 часова у сали Скупштине општине Пале, а трајаће до 15 часова. Ово је прва акција добровољног даривања крви у овој години, а као и сваку претходну, подржава је руководство општине Пале.

Члан управног одбора Удружења добровољних давалаца крви Сарајевко-романијске регије Маријана Крсмановић казала је да очекују око 70 давалаца крви на данашњој акцији.


„Ове године смо због епидемиолошке ситуације направили другачију организацију, те смо наше даваоце подијелили у више група како се не би правила гужва. У току протекле године наше удружење организовало је укупно 11 акција на територији Источног Сарајева и тиме су наши суграђани показали велику дозу хуманости. Такође, искористила бих прилику да се захвалим начелнику општине Пале Бошку Југовићу који нам је обезбиједио просторије“ додала је Крсмановићева.

„Захваљујући акцијама које смо организвоали у току прошле године, број јединица крви се није смањио, чак се и повећао. Могли смо да задовољимо све потребе за крвљу пацијената који леже у болници „Србија“. Наше резерве су тренутно смањене и овом акцијом ћемо те резерве попунити,“ изјавила је Јелена Стојановић Лукић , шеф Службе трансфузије у Болници „Србија“.

Начелник општине Пале Бошко Југовић изразио је велику захвалност Удружењу добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије на организацији ове акције. Додао је да ће руководство општине Пале увијек бити на распологању за помоћ. Такође, Југовић је позвао све грађане да се придруже овој акцији како би се прикупио што већи број јединица крви.

Filter 2019