Fri. Jan 22, 2021
ћирилица /латиница

Обавјештење о скијању за дјецу из Источне Илиџе

Извор: Општина Источна Илиџа

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић, заједно са начелницима општина у саставу Града Источно Сарајево, представницима градске управе и ОЦ Јахорина, јуче је потписао Споразум којим се омогућава бесплатно скијање на Јахорини за дјецу основних и средњих школа са подручја цијелог града у зимској 2020/2021. години.

У складу са потписаним Споразумом ОЦ Јахорина ће обезбиједити бесплатне ски-карте за дјецу, док је општина обавезна да у техничком смислу организује превоз и друге активности.

У вези са тим обавјештавамо становнике Источне Илиџе:

  • Бесплатну карту ученик може користити од 8. јануара 2021. године до краја сезоне;
  • Због актуелне епидемиолошке ситуације до даљњег неће бити организованог превоза до Јахорине;
  • Спискови ученика заинтересованих за скијање формирају се у школама према уобичајеној процедури, а школе их достављају овлаштеној особи у Општини Источна Илиџа. Овлаштена особа у Општини Источна Илиџа је Милета Вуковић, начелник Одјељења за општу управу. У школским списковима се наводи да ли дјеца скијају са груповођом или са родитељима. До почетка другог полугодишта спискови се достављају на дневном нивоу, најкасније до 12.00 часова за наредни дан. У колико дјеца скијају са ски-школом наводи се име ски-школе или учитеља као и период скијања;
  • Карте се преузимају сваког дана у 9.30 часова, а враћају до 14.30 часова испред ски-касе на Огорјелици.
  • Школе требају да, у складу са интерним процедурама, прибаве сагласности од родитеља за скијање;
  • За све скијаше важе општа правила а то је да посједују одговарајућу скијашку опрему и обавезно кацигу.
Filter 2019