Нова правила у Палама: Неактивни одборници не могу рачунати на накнаду

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

На првој редовној сједници новог сазива Скупштине општине Пале, одборници су усвојили одлуку којом се прави разлика између активних и неактивних одборника.

Скупштина општине Пале усвојила је Одлуку о одборничком додатку а од ове године, по први пут ће одборницима који не долазе на сједнице додатак бити умањен. Одборник има право да не присуствује једној сједници годишње. Свако наредно одсуство значи умањење додатка за 50 одсто.
„Желимо да уозбиљимо рад скупштине јер смо у протеклим мандатима имали ситуације да одборници освоје мандат па се не појављују на сједницама, а примају накнаду“, рекао је Дамјан Шкипина, предсједник СО Пале.

Одлуком је дефинисано и да се додатак умањује „одборнику који не присуствује сједницама и не учествује у раду и одлучивању већине тачака“.
„У претходном мандату је било одборника који уопште нису долазили. Ја сам често помињао да од 25 одборника чак 18 никада није изашло за говорницу, чак ни да каже „Добар дан“ а не да учествује у раду”, навео је Игор Тошић, одборникПДП-а.

Одборници у СО Пале за свој рад мјесечно добијају 450 KМ и тај износ је максималан који могу добити. Нема увећања по основу додатних сједница.

Filter 2019