Wed. Jan 20, 2021
ћирилица /латиница

Наставак успјешне сарадње двије сусједне општине

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић и начелник федералне општине Пале-Прача Алмин Ћутук разговарали су данас о наставку успјешне сарадње у туризмu, привреди, пољопривреди, као и осталим заједничким областима ових локалних заједница.

Југовић је честитао новоизабраном начелнику федералне општине Пале-Прача за постигнути изборни резултат, те изразио наду да ће убудуће заједнички радити на унапређењу својих локалних заједница.

“На састанку смо дефинисали који су то циљеви, теме и гдје можемо заједнички наступити када је ријеч о приступним фондовима и аплицирању према одређеним фондовима. Биће много тога заједничког, али вријеме ће показати које су то посебне циљне групе како би могли помоћи и заједнички наступати”, изјавио је Југовић новинарима.

Ћутук је рекао да је данашња прва радна посјета само једна у низу које ће се десити у наредном периоду, те да је са Југовићем договорио да имају добру сусједску сарадњу јер су двије општине које граниче.

Он је навео да ће сарађивати када је ријеч о повратницима из Републике Српске и ФБиХ, а рјешаваће инфраструктурна и остала питања како би се повратници могли вратити у своје матичне општине.

“Путна комуникација је јако битна између општина. Ту је и тунел који се ради између општина, а који ће отворити нашу општину према Горажду”, додао је Ћутук.

Према његовим ријечима, на данашњем састанку договорено је и да пољопривредници из федералне општине Пале-Прача своје домаће производе понуде на тржишту општине Пале, односно на Градској пијаци, те да ће, након вируса корона, сарадња бити настављена на многим међуентитетским пројектима.

Састанку је присуствовао и предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина, који је изразио наду да ће ускоро бити започети конкретни заједнички пројекти општине Пале и федералне општине Пале-Прача.

Filter 2019