Wed. Mar 3, 2021
ћирилица /latinica

Nagrade najaktivnijim članovima Narodne biblioteke Pale

Autor: Filter/D.L.

U Narodnoj biblioteci Pale danas su dodijeljene simbolične nagrade najaktivnijim članovima ove ustanove. Rukovodstvo biblioteke nagradilo je šest najaktinijih članova, a glavi cilj jeste da motivišu i nagrade najvrednije, ali i da na taj način pozovu ostale da se pridruže čitalačkoj publici čiji se broj svakodnevno uvećava.

Najaktivniji članovi Narodne biblioteke Pale koji su osvojili simbolične nagrade su: Balša i Luka Savić, Tamara i Nadežda Radović, Tamara i Čarna Jokić, Radinka Brčkalo, Novica Pavičević i Željka Kovač.
Jedan od mlađih članova biblioteke i dobitnik nagrade istakao je da ova nagrada ima veliko značenje za njega s obzirom da je jedan od onih mališana koji aktivno posjećuje biblioteku.

“Član biblioteke sam tri, četiri godine. Najviše volim da čitam avanturističke knjige. Biblioteku posjećujem jednom mjesečno i svaki put uzimam knjige. Često čitam zato što mi se to sviđa. Velika mi je čast što sam danas dobio knjigu na poklon”, istakao je Luka Savić.

Direktor Narodne biblioteke Pale Bojan Čvoro je istakao da je ovo jedna novina koju su uvrstili u svoj program i koju će njegovati i obilježavati i narednih godina.

Čvoro je dodao da će biblioteka početi sa obilježavanjem stogodišnjice svog postojanja čim to uslovi dozvole. Početak obiželjavanja stogodišnjice postojanja biblioteke planiran je za 23. april, kada će biti promovisana roman prof. dr Saše Kneževića, ”Zrcolomac”. Biblioteka će nastaviti sa obilježavanjem i ostalih kulturnih manifestacija.

“Knjiga Milanka Čobovića o učesnicima Prvog svjetskog rata sa Sarajevsko-romanijske regije krenula je u štampanje i nadamo se do kraja februara da će biti završena, a u junu bi krenuli u promociju te knjige. Polovinom juna ili jula, organizovaćemo jednu centralnu manifestaciju čija bi centralna figura trebao da bude Matija Bećković sa kojim smo u pregovorima. Jedan od planova je i obilježavanje NATO bombardovanja, kao i par duhovnih večeri i promocija jedne knjige”, naveo je Čvoro.

Filter 2019