Fri. Feb 26, 2021
ћирилица /латиница

Награде најактивнијим члановима Народне библиотеке Пале

Аутор: Филтер/Д.Л.

У Народној библиотеци Пале данас су додијељене симболичне награде најактивнијим члановима ове установе. Руководство библиотеке наградило је шест најактинијих чланова, а глави циљ јесте да мотивишу и награде највредније, али и да на тај начин позову остале да се придруже читалачкој публици чији се број свакодневно увећава.

Најактивнији чланови Народне библиотеке Пале који су освојили симболичне награде су: Балша и Лука Савић, Тамара и Надежда Радовић, Тамара и Чарна Јокић, Радинка Брчкало, Новица Павичевић и Жељка Ковач.
Један од млађих чланова библиотеке и добитник награде истакао је да ова награда има велико значење за њега с обзиром да је један од оних малишана који активно посјећује библиотеку.

“Члан библиотеке сам три, четири године. Највише волим да читам авантуристичке књиге. Библиотеку посјећујем једном мјесечно и сваки пут узимам књиге. Често читам зато што ми се то свиђа. Велика ми је част што сам данас добио књигу на поклон”, истакао је Лука Савић.

Директор Народне библиотеке Пале Бојан Чворо је истакао да је ово једна новина коју су уврстили у свој програм и коју ће његовати и обиљежавати и наредних година.

Чворо је додао да ће библиотека почети са обиљежавањем стогодишњице свог постојања чим то услови дозволе. Почетак обижељавања стогодишњице постојања библиотеке планиран је за 23. април, када ће бити промовисана роман проф. др Саше Кнежевића, ”Зрцоломац”. Библиотека ће наставити са обиљежавањем и осталих културних манифестација.

“Књига Миланка Чобовића о учесницима Првог свјетског рата са Сарајевско-романијске регије кренула је у штампање и надамо се до краја фебруара да ће бити завршена, а у јуну би кренули у промоцију те књиге. Половином јуна или јула, организоваћемо једну централну манифестацију чија би централна фигура требао да буде Матија Бећковић са којим смо у преговорима. Један од планова је и обиљежавање НАТО бомбардовања, као и пар духовних вечери и промоција једне књиге”, навео је Чворо.

Filter 2019