Катић: Настављамо са инвестицијама

Аутор: ФИЛТЕР/М.К.

Ако по страни ставимо све лоше ствари које се тичу вируса корона, можемо рећи да је 2020. за општину Источно Ново Сарајево била јако успјешна година у области инфраструктуре и свих пројеката који су започети и реализовани.

Истакао је ово Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево, гостујући у новогодишњем програму који је емитован на порталу “Филтер”.

“Прије свега ту желим да истакнем трг Србија, спортску дворану, Дечанску улицу, почетак изгеадње Туристичког комплекса Тврдимићи, позориште, као и све мање пројекте по руралним срединама и свим мјесним заједницама у општини”, додао је Катић.

Он је додао да су направљени добру темељи, те да се инвестиције настављају.

“Фокус ћемо ставити да завршимо започете инфраструктурне пројекте, ту прије свега мислим на завршетак спортске дворане који је планиран за пар мјесеци, као и завршетак позоришта и да уђемо у причу оснивања позоришта гдје би обогатили културни садржај који се нуди становницимс Источног Сарајева. Ту је и изградња језера као један значајан, капитални пројекат. Са Водама Српске улазимо у причу око реконструкције корита ријеке Тилаве и изградње пјешачке стазе”, навео је Катић.

У буџету за 2021. планирана су и средства за пронаталитетну политику.

“Финансијски ћемо помоћи сву новорођену дјецу са износом од 100 КМ за прво рођено дијете, 200 за друго, 300 за треће и 400 за свако наредно дијете. Ту је и помоћ за мајке са четверо и више дјеце са мјесечним износом од 150 КМ. Ми смо прије пар година завршили једно обданиште, у наредним годинама планирамо још једно и улазимо у причу око изградње још једне основне школе и сигурно да оне средине у којима се рађају дјеца и којима је потребна изградња још једног вртића и још једне школе имају перспективу. значи да су то средине у које се долази и у којима људи заснивају породице”, рекао је Катић.

Разговор погледајте од 1:21:52

Filter 2019