Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

Источно Ново Сарајево: Скупштинска већина има 12 одборника, у опозицији 7

Аутор: ФИЛТЕР/ М.K.

Ведран Јованчић из СНСД-а нови је предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево. За потпредсједника је изабрана Наташа Богдановић – Трифковић из Странке за наш град.
За секретара Скупштине општине изабрана је Радмила Тушевљак.

Начелници одјељења у Општини Источно Ново Сарајево

За начелника Одјељења за општу управу изабрана је Вања Kапор, начелник Одјељења за буџет и финансије је Славиша Влачо, док је ресор привреде и друштвених дјелатности поново повјерен Игору Ђокановићу.
Начелник Одјељења комуналне полиције је Милош Пандуревић а Одјељења за просторно уређење и комунално-стамбене послове Александра Миловић.

„Надам се доброј, конструктивној сарадњи у наредном периоду, да ћемо у складу са Статутом и пословником доносити одлуке у интересу развоја локалне заједнице и становника“, рекао је Ведран Јованчић на крају конститутивне сједнице.

У новом сазиву највише одборника има СНСД и то 9, ДНС има 4, СДС 3, док по једног одборника имају ДЕМОС, СНГ и УС. У опозицији су СДС и ДНС.

Из СДС-а поручују да ће добре идеје подржавати али да ће указивати на проблеме и нудити рјешења.

„Ми смо ту, како смо рекли и у кампањи а и увијек, у служби наших грађана. Позивам све грађане да у канцеларији СДС-а донесу и изнесу своје приједлоге и захтјеве које ћемо ми проводити у скупштинским клупама“, рекао је Натко Суџука, одборник СДС-а.

Начелник општине Јован Катић је у уводном излагању одборницима представио програм развоја у наредне четири године, с освртом на најзначајније инфраструктурне пројекте који су планирани. Посебан изазов је наставак великог таласа инвестиција које су обиљежиле претходних осам година у овој општини, поручује Kатић.

„Немамо право да станемо него да још јаче и интензивније радимо. Имамо спреман велики број пројеката. Све што смо рекли данас а и у току кампање ћемо реализовати“, рекао је Kатић.

Додао је да се надао подршци опозиционих одборника при гласању за скупштинско руководство и начелнике општинских одјељења. Поручио је да вјерује у свој тим који ће наредне године посветити развоју сваког дијела општине у свим сегментима.

Filter 2019