Thu. Jan 21, 2021
ћирилица /латиница

Институт за јавно здравство данас не објављује податке

Извор: Srpskacafe

Институт за јавно здравство РС данас неће објављивати дневни извјештај о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Kако се саопштено, извјештај неће бити објављен ни 8. јануара. Разлог није наведен, али се претпоставља да је због празника, Нове године и Божића.

Од како је проглашена епидемија, ово ће бити други, односно трећи пут да нема дневног епидемиолошког извјештаја. Први пут је изостао љетос.

До сада је у Републици Српској потврђено 37,185 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 1,784 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 23,390 особе, а тестирано је укупно 162,509 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 721, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 286, а у општим болницама 435.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић изјавио је јуче да се у другој половини јануара и почетком фебруара очекује пораст броја заражених вирусом корона, те да ће ситуацију у многоме одредити понашање грађана током празника.

Шеранић је у интервјуу Срни истакао да се већ сада припрема план за активирање већих капацитета Завода за физикалну медицину и рехабилитацију “Др Мирослав Зотовић” у случају да за тим буде потребе.

Filter 2019