Wed. Jan 27, 2021
ћирилица /латиница

Игор Лукић покренуо реализацију иницијативе ”Један оброк за један дан”

Извор: ФИЛТЕР/ И.П.В

Наш суграђанин Игор Лукић покренуо је инцијативу за организацију јавне кухиње у нашем граду која би обезбјеђивала један топли оброк за све социјално угрожене категорије. Како је тада рекао за Филтер, за реализацију идеје му је потребна, прије свега, добра воља како општинских власти и привредних субјеката, тако и свих нас који симболичним приходом можемо помоћи да се ова идеја реализује.

Да иницијатива није само мртво слово на папиру, Игор нас је увјерио овог првог дана нове 2021. године, а његов фејбук статус преносимо у цијелости.

“Поштовани пријатељи,
обзиром да смо наишли на одређене препреке приликом отварања подрачуна у склопу Црвеног крста а који би гласио “Један оброк за један дан”, одлучили смо се за оснивање Удружења грађана хуманитарног карактера под називом “ОПЛЕМЕНИ СРЦЕ”. Активности које смо до сада преузели :
– Имамо тачан број и информације о корисницима ове врсте помоћи са наше обје општине и он је 39 људи.
– Нашли смо одговарајућег угоститеља /ресторан Sarax/ који би сваки дан припремао другу врсту једног квалитетног оброка и исти достављао на адресу корисника у периоду од 14 до 16 часова. Цијена оброка са доставом би износила 4 КМ плус хљеб, који смо договорили са пекаром ”Младост” по цијени од 0,60 фенинга, што значи да би један оброк коштао 4,30 КМ по особи ,односно трошкови на мјесечном нивоу би били мало изнад 5,000 КМ.
– Од евентуалих донатора: имамо обећања начелника обје општине И. Н. Сарајево и И. Илиџа да ће по отварању рачуна удружења бити уплаћена средства у виду једнократне помоћи за ову годину од по 5,000 КМ, као и још пар институција, привредних субјеката и физичких лица .
– Обзиром да је у поступку оснивање организације и да још немамо званичан рачун, а обећали смо корисницима да ће оброк имати на адреси од 11.01.2021 одлучио сам се за отварање рачуна на своје име као физичко лице који ће бити активан до момента отварања рачуна организације. Знам да није најлегалнији и најлегитимнији начин али једноставно нисмо имали друго рјешење.
Рачун је отворен у Сбер банци на име Лукић Игор, број рачуна је 567-483-59001346-43. Све уплаћене донације биће седмично приказане у виду извода и трансакција на овом посту.
Надајући се великом броју људи који ће скромни донацијама помоћи да на овај начин ‘изгурамо’ период од двадестак дана до отварања рачуна удружења када ћемо моћи да преузмемо значајније донације од институција, поздрављам вас, желим срећне Новогодишње и Божићне празнике и свако добро .
УKЉУЧИ СЕ У ПРОЈЕKАТ И ОПЛЕМЕНИ СРЦЕ”

Filter 2019