Sun. Jan 17, 2021
ћирилица /латиница

Дјеца из Источног Сарајева и ове зиме бесплатно скијају на Јахорини

Аутор: Филтер/ М.K.

Дјеца из Источног Сарајева моћи ће и ове зиме бесплатно скијати на Јахорини. Споразум са представницима Олимпијског центра “Јахорина” потписали су представници шест градских општина.

Наши најмлађи требају одрастати на Јахорини и вољети ову планину, поручили су потписници споразума о бесплатном скијању.

“Наш циљ је да изађу на планину, да стекну здраве навике, да заволе планину, да имамо што више добрих скијаша можда и првака свијета. Прошле године је ову могућност искористило преко 16 хиљада малишана“, рекао је Дејан Љевнаић, директор Олимпијског центра Јахорина.

Свако дијете које је почетник мора бити у пратњи одрасле особе или ски-учитеља, а дјеца која знају скијати кретаће се сама по стазама. Највише посла је на општинама, које ће руководити пријавама, распоредом и организацијом боравка на Јахорини.

“Задовољство ми је што настављамо ову традицију и даћемо све од себе да у техничком дијелу све организујемо како треба. Начелници ће заједно са градоначелником наћи рјешење око превоза”, рекао је Бошко Југовић, начелник општине Пале.

“Ми ћемо обезбиједити све што је наша обавеза са жељом да што више дјеце дође и да они који не знају науче скијати, а они који знају уживају на нашој олимпијској планини”, додао је Јован Kатић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

“Захваљујем се на свим досадашњим активностима Олимпијском центру и Граду Источно Сарајево а које се тичу бесплатног скијања. захвалност дугују најмлађи али и сви становници Источне Илиџе”, навео је Маринко Божовић, начелник општине Источна Илиџа.

Олимпијском центру захвалио се Љубиша Ћосић, градоначелник Источног Сарајева. Подсјетио је да је трошкове превоза прве године сносио Град Источно Сарајево, прошле године кабинет предсједник Владе РС.
„Битно је да покажемо и заједничко дјеловање са свим пружаоцима туристичких услуга на планини и мислим да је то изазов који је пред свима нама. Мислим да је ово само први корак у могућности кориштења тога да становници Источног Сарајева диференцирано користе услуге у односу на госте. Наравно ово је само најава неких приједлога који ће бити, али мислим да се сви можемо окупити око тога“, рекао је Ћосић.

Бесплатно скијање за дјецу Источног Сарајева на Јахорини заједнички је пројекат Олимпијског центра, Града и општина. Ову могућност прије три године је, по подацима Олимпијског центра, искористило више од 11 хиљада најмлађих становника Источног Сарајева, док је тај број прошле зиме био 16 хиљада.

Filter 2019