Буџет општине Пале 12.616.000 КМ; Благојевић нови одборник

Аутор: ФИЛТЕР/Д.Л.

На данашњој, првој редовној сједници Скупштине општине Пале, усвојен је буџет за 2021. годину у износу од 12.616.000КМ, што је за пет милиона конвертибилних марака мање у односу на прошлогодишњи буџет.

Бошко Југовић, начелник општине Пале, изразио је задовољсво радом нове скупштине јер су, како је навео, одборници дали много конструктивних и добрих приједлога.

“Буџет је подржала позиција, док је опозиција била против, као што и буде због политичких мимоилажења, али је била веома конструктивна дискусија. Договорили смо се да и у наредном периоду радимо заједно, уаглашавамо све тачке дневног реда, поготово ако буде корекције буџета, ребаланса. Мораћемо да пратимо ситуацију због пандемије вируса корона, пратићемо пуњење буџета у прва три мјесеца, а ако буде потребно реализоваћемо ребаланс. Грађани треба да су на првом мјесту и из тог разлога је буџет мањи у односу на претходни, јер смо опрезни када је у питању пуњење буџета”, рекао је Југовић.

Игор Тошић, одборник ПДП-а, истакао је да опозиција није подржала нацрт буџета за 2021. годину.

“Одборници ПДП-а су имали примједбе на креирање овог буџета и сматрамо, најмање што је могло да буде да учествујемо у раду и доношењу и креацији истог. Замјерке су конкретно биле због новонастале ситуације са пандемијом вируса корона. Порески приходи , приходи индиректних пореза су у опадању. Расходи за отлаћивање кредита расту али ставка бруто плате, накнаде расте”, навео је Тошић.

Дамјан Шкипина, предсједник Скупштине општине Пале, истакао је да су донијете и усвојене одлуке које се тичу рада саме Скупштине јер је неопходно да сви одборници који сједе у одборничким клупама, допринесу раду Скупштине Општине Пале. Једна од одлука тиче се и одборничке накнада које неће бити повећане на основу додатних сједница.

“Друга одлука се односи на одређено плаћање накнаде кад је у питању измјена регулационог плана, односно иницијатива за имјену регулационог планова. До сада је Општина код подношења тих иницијатива имала одређене трошкове обраде и објаве у службеном гласнику”, појаснио је Шкипина.

Др Предраг Благојевић нови одборник

У односу на конститутивну сједницу дошло је до једне измјене и то у клубу одборника ДЕМОС-а. Умјесто Дејана Којића, који је вратио мандат, у скупштину је дошао доктор Предраг Благојевић.

“Сматрамо да су одборници ДЕМОС-а својим дискусијама допринијели разноврсности расправе. У цјелини расправа је била демократска, фер и мирна атмосфера. Као клуб смо задовољни данашњом сједницом”, рекао је Благојевић.

Filter 2019