Sat. Jan 23, 2021
ћирилица /латиница

Јубиларни десети рођендан Дјечије библиотеке

Извор: ФИЛТЕР

Дјечије одјељење Матичне библиотеке Источно Сарајево у нашем граду има, могло би се рећи, култни статус. Мјесто које свим малишанима потпуно бесплатно пружа мјесто за дружење, учење и развијање креативности, ове године слави десетогодишњицу постојања.

Осим заиста богате књижне грађе која броји преко 10.000 наслова, у Дјечијој библиотеци се одржавају и бројне радионице за малишане разних узраста.

Како с поносом истиче Наташа Кулашинац, директор Матичне библиотеке Источно Сарајево, Дјечије одјељење броји 2.735 чланова из двије општине – Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, а могу се похвалити и чланством беба, узраста од свега неколико мјесеци, па до дјеце од 14 година.

Осим књига за лектиру, које дјеца најчешће позајмљују, ту су и радионице које су јако посјећене. Тако имају едукативне радионице, мале школе страних језика, малу читаоницу, те ликовну радионицу коју дјеца највише воле.

Иако је ова година била изазовна у сваком смислу, за библиотеку је ипак била успјешна. И поред свих мјера које су биле на снази, у Дјечијој библиотеци су се потрудили да одрже све радионице и да угосте што већи број дјеце, уз поштовање свих прописаних мјера.

Милица Чајевић, која води радионицу ”Мала читаоница”, која постоји већ пуних пет година, каже да се на радионици читају приче, дјеца их илуструју, препричавају прочитано и тако развијају машту, али и критичко мишљење.

Дјечија библиотека је једна од најљепших и најуспјешнијих прича нашег града, која својим радом већ десет година чини овај град љепшим за наше најмлађе становнике. Дјеци се пружа могућност за стицање нових знања кроз најсавременије методе и радионичке активности и креативно провођење слободног времена.

Filter 2019